Támogasson bennünket adója 1%-ával! »

Miért indítottuk el honlapunkat?

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Olvasó!

2002-től jelen vagyunk a világhálón híreinkkel és kiadványaink szövegével. 2011-től immár nyelvművelő honlapunkkkal  gazdagítjuk a világhálós nyilvánosságot.

A jelenlegi hivatalos nyelvművelő munka ugyan számtalan értéket föltárt, de lényeges ügyekkel alig foglalkozik, és nem elég hatékony. Aztán megjelentek a színen, és egyre több teret igyekeznek elfoglalni a nyelvünket (és népünket) gyalázó idegenszívű személyek, esetleg mozgalmak.

Parancsoló tehát az igény: meg kell újítani a magyar nyelvművelést… ,,Hiánypótlásra” van szükség. Ebben a törekvésünkben nem állunk egyedül, hiszen értékes munkát végző műhelyek alkotnak szerte a Kárpát-medencében. Velük és minden jóérzésű erővel összefogva meg tudjuk védeni nyelvünket, s a mellőzött értékek is belekerülhetnek a nyelv vérkeringésébe. Legyen a nyelvművelés nyelvközpontú, értékelvű, nemzeti és hatékony!

Ünnepélyesen bejelentem, hogy ma, 2013. őszelő (szeptember) 30-án megkezdjük a KIEJTÉS honlap feltöltését.

Baráti és hatékony együttműködésre törekedünk barátainkkal, minden jóakaratú nyelvművelővel, anyanyelvápolóval és a magyar nyelvet használó embertársainkkal!

Tisztelettel:

Mészáros András, a Bárczi Alapítvány elnöke

Hozzászólás ehhez a cikkhez: Miért indítottuk el honlapunkat?

(A mezők kitöltése kötelező. A villámlevélcím cím nem fog látszani a hozzászólás elküldése után.)

© 2011-2024 – kiejtes.hu